Innføring av grunninntekt kan forandre hele vår forståelse av begrepet ‘arbeid’

Ord som pseudoarbeid og bullshitwork dukker opp i kritikken av arbeidslivets struktur. Lønns-arbeid selges som det eneste saliggjørende, mens ulønnet arbeid, som kan være helt vesentlig for at samfunnet skal gå rundt, usynliggjøres i både 'mainstream' diskurs og i økonomiske analyser.
Bilde Id: g8UHC4lIXQg — Credit: Maskot — Fotograf: Maskot

Denne EKKO-episoden (NRK) fra 16. september 2021 påpeker at vår forståelse begrepet ‘arbeid’ er alt for snever og preget av lite relevante effektivitetsmål. Det bidrar til mistrivsel og binder opp menneskelige ressurser i nytteløs og demotiverende aktivitet. Blant annet anbefales det å eksperimentere med borgerlønnsreformer og kortere arbeidstid. Episoden hører du her.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *